Известие

Collapse
No announcement yet.

За Alfa 156 2,4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За Alfa 156 2,4 JTD

Здравейте,
    скоро мисля да се сдобия с една 6 годишна 156-ца 2,4 JTD, та въпроса ми е
    колко ще ми струва след това ремонта по двигателя. Чувал съм че може да имам проблем с дебитомера и турбината, а също и че ще се наложи да сменям свещите, които стрували към 400 евро. Моля ви кажете ми кое от това е вярно и кое не и горе долу колко левчета да приготвя след като я взема за ремонта. Благодаря ви предварително.
    None

Кой ти каза за свещите -не слушай такива-дизвлите не са със свещи. Иначе тук колегите с дизели и 156 -це ще ти кажат. Добър избор си направил ! Скоро имаше тема за 156 дизел - сега се сетих
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

По принцип "свещите" се сменят когато РСто ти даде коменада...иначе виж в БОШ-Киров колко струват...
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
        Кой ти каза за свещите -не слушай такива-дизвлите не са със свещи. Иначе тук колегите с дизели и 156 -це ще ти кажат. Добър избор си направил ! Скоро имаше тема за 156 дизел - сега се сетих
        Те и дизелите имат свещи - подгревни Няма да са повече от 20лв./бр.
        А сигурно колегата говори за разспръсквачите които са по-скъпи от свещите, но пак не са 400Е комплекта
        Проблема на дизела е в турбото (ако е с такова), в дебитомера и в прегряването, но при правилна експлоатация може да си врътне и 400К км и пак да работи хубаво
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
          Те и дизелите имат свещи - подгревни Няма да са повече от 20лв./бр.
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Подгревни свещи за 156-2.4 JTD -оригинални от Варненският оригинолен бош са 35.50 лв /бройката ...а само една помпа-дюза е над 400?...но тя пък рядко/не дай си боже/дефектира...виждам че и във форума май никой не е плакал от такава беля...
            156-2.4-JTD-99;
            156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Перфектните свещи за 2,4 ЖТД са Искра-Словения.

Нямат грешка, нямат и ментета и са по 9 лева парчето.

90% от свещите (за дизелови и бензинови двигатели) Бош и Шампион на българския пазар са произведени в разни гаражи в дълбоката китайска провинция.
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

колега,ползувал ли си ги?
                156-2.4-JTD-99;
                156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Първоначално публикувано от mll
                  колега,ползувал ли си ги?
                  Не, нямам и намерение да обиждам двигателя си с такива боклуци. Но наскоро Бош ни поканиха на показното унищожаване на техни ментета. Мачкаха с един булдозер основно ПОДГРЕВНИ И ЗАПАЛИТЕЛНИ СВЕЩИ, но също и всякакви ремъци, ффилтри чистачки и квото още се сетиш.

Според Бош България около 90-95% от продаваните в България детайли с етикет на Бош са ментета.

Някои от тях са толкова добри, че даже и самите вносители понякога не могат да усетят разликата.

Трябва да си напълно малоумен, за да дадеш 35 кинта за менте, при положение че хубав словенски оригинал струва 9 лева. Всички карат с тях и са доволни, и Бобо даже кара с Искра.
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Първоначално публикувано от pinko
                    Трябва да си напълно малоумен, за да дадеш 35 кинта за менте, при положение че хубав словенски оригинал струва 9 лева. Всички карат с тях и са доволни, и Бобо даже кара с Искра.
                    Аз например не съм знаел за Искра и дадох 30-ина лв за свещ. Това прави ли ме малоумен
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                      Аз например не съм знаел за Искра и дадох 30-ина лв за свещ. Това прави ли ме малоумен
                      Ако си си купил Бош - по-скоро да

Щото всъщност си си купил свещи Цъндзюн (по 1 лев парчето) с надпис Бош
                      Volvo XC90 D5 '06
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                        Ако си си купил Бош - по-скоро да

Щото всъщност си си купил свещи Цъндзюн (по 1 лев парчето) с надпис Бош
                        Слава Богу, че не помня точно какви ми сложиха миналата есен Не бяха Бош май, но цената беше там някъде
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

добре де...аз ги взех от самия Бош-Варна...надявам се,че титулярите не продават ментета ,а?
                          156-2.4-JTD-99;
                          156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

към Пинко....не схващам...хем ги хвалиш Словенските, хем казваш че с такива боклуци не би обидил двигателя си....аз си взех бош, и тъкмо се наканих да те моле, да ми купиш и пратиш един словенски комплект...
                            156-2.4-JTD-99;
                            156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Колега grudev,ти си питаш, ама ние се отплеснахме с други теми извън твоя въпрос...а-бе,с 6-годишна алфа,трябва да си в изгодна позиция,и дано си и късметлия...аз преди няколко месеца взех 9-годишна за 7.9к пари,на 190к км...взех я направо от камиона,и ако и е баран километража,поне не е в БГ....Като слушам колегите,а тук има и един германец с доста особен български...какво разправят,че тия 2.4-дизели навън яко се карат и идват на много километри, незнам кво да ти кажа...имат си разни,да не казвам доста ,неща за оправяне и подновяване....а колкото и да подновяваш, като не знаеш реално на кви километри ти е агрегатчето...кофти номер....Разсъжденията са ми на база да доизносим дрешките, а не да ги прекрояваме-респ.ремонтираме...Чета и за доста ремонти и отваряния на двигатели тук във форума, което мен лично си ме притеснява...Мисля,че стара бензинка на много километри е по-добре отколкото стар дизел но много такива, но и бинзинките доста ги ремонтират и отварят...пак по данни от форума...а при тях, освен че кончетата са повече, и разходчето си им го бива...Сега съм с +2к пари....тук влиза освен всичко подновено и обслужено също и 4 нови зимни мишленки за 420 лв, като на пролет ще мисля евентуално за нови летни/текущите летни са 6-7 мм дънлоп, но една от всички ми бие, та може би ще ги подновявам....Това е едно от текущите мнения, ще прочетеш и още...но знай че...ние сме си тук, и си ги караме...било че понявга се оплакваме,било то че се хвалим...алфиста нали знаеш....индивидуалист с характер...поздрави,успех с решенията...
                              156-2.4-JTD-99;
                              156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Working...
                              X